Powered By Blogger

perjantai 9. toukokuuta 2014

Siemennäkkäri

Työpaikan kahvihuoneessa kuulee parhaimmat leivontavinkit sekä arvostelut kaupungin uusista ruokaravintoloista ja paikallisista iltamenoista. Kannattaa siis käydä tauoilla kahvihuoneessa niin pysyy kartalla ajankohtaisista ilmiöistä.

Tällä viikolla sain vinkin gluteenittomasta herkusta eli  maissijauhoon tehdystä siemennäkkäristä. Tämä ohje on googletettu ruokablogista. On muuten tosi hyvää... 


SIEMENNÄKKÄRI
2 dl maissijauhoa
2 dl siemenseosta: auringonkukansiemeniä ja seesaminsiemeniä  (tai  2dl auringonkukansiemeniä)
0,5dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
Sekoita kuivat aineet  ja lisää öljy sekä kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi ja taputtele uunipellille ohueksi levyksi. Jaa taikina veitsellä neliöiksi ja paista 150 asteessa 50-60 min. Pellavansiemenet voi korvata paahdetulla sipulilla tai kurpitsansiemenillä tai kaurahiutaleilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti