Powered By Blogger

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Gluteenittomat herkut

Vapaapäivä on kulunut varsin vauhdikkaasti -paljon on ehditty puuhailla kaikenlaista (ihan tavallista ja arkista) mutta paljon asioita on jäänyt taas "rästiin"... Eniten (illalla ennen nukkumaanmenoa ) harmittaa ne soittamattomat puhelut ystäville ja läheisille. Miten tämä arki voikin olla näin kiireistä ja kuluttavaa, että tärkeät ihmiset unohtuvat "päivän listalta". Ehkäpä minun pitäisikin luopua näistä "to do-listoista" ja elää hetki kerrallaan, fiiliksen mukaan (ei ehkä ole niin helppoa toteuttaa kun lapset ja koira vaativat joka päivä tietyn määrän hoitoa ja huolenpitoa, niin ja pitänee muistaa myös se rakas aviomieskin aina välillä... ). Siinäpä minulle haastetta...

Juu, mutta koska ruoka on niin tärkeä juttu niin tänään ehdin sentään soseuttaa omenoita (sain taas käyttää omaa, veivattavaa sosemyllyä), kokeilla lapsen kokkikurssilta tuomaa banaanilettu-reseptiä sekä paistaa valmiista jauhoseoksesta gluteenittomia ja laktoosittomia suklaamuffineja!!! Jee-e!! Ihania herkkuja =)

Banaaniletut
Lapsen resepti kuului näin:
2 kypsää banaania soseutettuna
4 kananmunaa
ripaus kanelia tai kardemummaa

Mukailtu resepti:
2 kypsää banaania soseutettuna
3 kananmunaa
0,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
ripaus kanelia



Ja sitten se huippuhyvä ja huippunopea muffinssi resepti:
osta kaupasta valmis gluteeniton muffinssijauhoseos. Valmistusohje löytyy jauhopakkauksen kyljestä. Jauhojen lisäksi tarvitaan vain kananmunia ja ruokaöljyä. Suosittelen!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti