Powered By Blogger

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua



Piparin tuoksu täytti talon kun testasin Valion nettisivuilta löytyvää gluteenittomien piparien ohjetta. Muunsin ohjetta sen verran, että vaihdoin Sunnuntain gluteenittoman jauhoseoksen Jyten Teff fibra-jauhoseokseen ja vähensin tattarijauhojen määrää desillä. Ohjeesta poiketen jauhoja meni pienempi määrä ja taikina oli leivottaessa pehmeää. Taikinaan käytin myös laktoositonta voita, joten pipareista tuli laktoosittomia ja gluteenittomia. Taikina ei vaatinut tekeytymistä vaan leivoin piparit heti taikinan jäähdyttyä. 



GLUTEENITON PIPARI

1½ dl fariinisokeria
1 dl tummaa siirappia
1½-2 rkl piparkakkumaustetta
100g voita
1 muna
3 ½ sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta 
2 dl tattarijauhoja
tai korvataan 1 dl tattarijauhoja + 3 ½ dl Teff-jauhoseosta
1 tl soodaa


Fariinisokeri, siirappi ja piparkakkumauste kiehautetaan ja lisätään voi. Jäähtyneeseen seokseen lisätään kananmuna sekä jauhoihin sekoitettu sooda. Taikinan annetaan jähmettyä jääkaapissa ja paistetaan 225 asteessa. Pipareista tulee pehmeitä. Valmiit piparit maistuivat oikeilta pipareilta, suosittelen siis lämpimästi tätä helppoa gluteenitonta ohjetta kaikille =) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti