Powered By Blogger

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Gluteeniton mustikkamuffinssi

Pitkäperjantaina meillä vietetään pyjamapäivää ja herkutellaan "pitkän kaavan mukaan"... Tänään löysin helpon mustikkamuffini ohjeen "Tyrniä ja tyrskyjä"-blogista. Muokkasin ohjetta gluteenittomaksi ja käytin vehnäjauhojen sijaan Viljatuotteen tummia TEF-täysjyväjauhoja. Ohjeessa käytetyt maitotuotteet olivat laktoosittomia. Muffinssit kaipasivat makeutta joten päällystin muffinit cupcake-kuorrutteella, jonka ohje löytyi sekin netistä (esimerkiksi Arlan sivustolla).

Mustikkamuffinit (muokattu versio) 20-24 kpl

100g laktoositonta voita
5 ½ dl tummia TEF-jauhoja
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl laktoositonta maitojuomaa
3-4 dl mustikoita.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Lisätään sulatettu voi ja maito sekä viimeisenä mustikat. Paistetaan 200 asteessa muffinien koosta riippuen 10-20 min. 

Cupcake-kuorrute (muokattu Arlan ohjeesta)

 130g pehmeää laktoositonta voita
200 g sitruunan makuista tuorejuustoa (Valion Eila)
1-2 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria

Vatkaa aineet tasaiseksi massaksi esim. sähkövatkaimella. Pursota kuoruke jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele suklaamunilla. Kuorrukkeen väriä voi lisätä keltaiselle elintarvikevärillä. 



Ja ennen mustikkamuffineja nautittiin miehen hartaasti hauduttamaa nyhtöpossua. Possu hautui ilman savustusta tummassa oluessa ja valkosipulissa yön yli... Aika herkullista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti