Powered By Blogger

perjantai 26. heinäkuuta 2019

Ihana helle

Ihanaa, meillä on vihdoin hellepäivä =) Koko kesä on ollut sateista ja koleaa, tänään on vihdosta viimein ollut hellettä ja ainakaan vielä ei ole satanut vettä... Vietän viimeisiä kesälomapäiviä ja yritän livahtaa (aina kun suinkin on vaan mahdollista) arjen touhujen ja pyörityksen keskeltä takapihalle ihan vaan olemaan ja hengittämään apilan tuoksua ja ihmettelemään kukkapenkkien rehevää kukintaa.

Sateisen kesän ansiosta kukat voivat hyvin ja kukkivat kuin viimeistä kesäpäivää =) Keltainen ja oranssi ovat tällä viikolla hallitsevat takapihan värit. Liljat, helokit, alpit, kurjenpolvet, asterit ja ne itsekasvatetut samettiruusut hehkuvat kilpaa auringon kanssa.

Tunnustan; pihan hoitaminen on jäänyt aika vähiin tänä kesänä. Nyppimisen ja kitkemisen sijaan kuljeskelen pihalla päämäärättömästi (miihailen) ja nautin hiukkasen villistä ja viimeistelemättömästä rehevästi kukkivasta pihasta. Ruohonleikkaamistakin olen viivästyttänyt valkoapilan kukkimisen takia - pörriäiset ja ötökät viihtyvät paremmin kun nurmikko kukkii =)

Ja niitä kuvia...

Oranssi päivälilja kurkottelee korkealle valoon päin. 

Ruskolilja ja tarha-alpit
Tarha-alpit loistavat pienenä aurinkona vihreiden havujen lähellä

Iso samettikukka Vanilla on hauska tuttavuus. Kukat ovat pyöreät kuin pallo.
Ryhmäsamettiruusut on ne perinteiset samettikukat. Tykkään myös näistä värikkäistä ja kestävistä kesäkukista.
Ja lopuksi kurkistus kasvihuoneeseen. Täälläkin käyn aamuin ja illoin tarkistamassa kasvien voinnin. Automaattinen kastelusysteemi onneksi huolehtii kasvien kastelun. Kesäkurpitsat pääsivät kasvihuoneeseen kylmien kesäpäivien aikaan ja ovat voineet hyvin ansarin lämmössä. 


Hyvää viikonloppua kaikille =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti