Powered By Blogger

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Henkinen mummo


Vihdosta viimein pääsin päivittämään blogia. Teknisten ongelmien takia olen ollut ilman sähköpostia ja blogeihin olen päässyt pikaisesti kurkistamaan lainakoneelta. Ensin temppuili kamera ja sitten tsippasi perheen ainoa (lähes toimiva) tietokone. Mutta, nyt kun ollaan kesälomalla niin asiaan voi suhtautua tyynesti, hermoja menettämättä.

Nettitauon aikana olen ehtinyt miettimään uusia blogikirjoitusaiheita ja jotkut niistä ehkä päätyvätkin tähän blogiin. Haaveissa on myös rinnakkaisblogi mutta tällä hetkellä aika ei sen pitämiseen vielä riitä.

Tänä aamuna kirjoitan kesäisestä mielentilastani eli mummoilusta. Teini-ikäisiltä sukulaisilta kysyttäessä he varmaan toteaisivat, että olen jo fyysiseltä iältänikin ihan mummo. Itse pidän vielä enemmän vertauksesta: henkinen mummo. Olen kotoillut koko aikuisikäni ja viehättynyt kaikesta kotoiluun liittyvästä. Nyt olen kuitenkin siirtynyt astetta pidemmälle ja vaihtanut kotoilun mummoiluun.

Henkinen mummoilu uppoaa minuun täysin: pidän virkkaamisesta, perennoista ja pelarkuista. Mualiman parhaimmet sukat on tietenkin villasukat. Kerään vanhoja arabian astioita ja haaveilen turkoosista, aikaa nähneestä kiikkutuolista ja sekä omasta, söpöstä maakellarista. Inhoan kiirettä ja suorittamista sekä nykyistä kertakäyttökulttuuria. Arjen luksusta on kiireetön aamukahvi (villasukat jalassa nautittuna) ja paperinen päivän sanomalehti. Räsymatot ja itsekudottu pellavaliina on ihan must.
Mummolasta saatu Akileija
Tulevaisuuden tavoitteena on kuluttamisen sijaan satsata laatuun ja viettää enemmän "älä osta mitään-päiviä". Ajatus: "vähemmän on enemmän" vaikuttaa todennäköisesti myös elämisen laatuun pelkkästään positiivisella tavalla ja vapauttaa aikaa henkiseen mummoiluun =)

Itsetehty kerroskiisseli. Ihan huippujuttu!!!
Tänä keväänä on aiheesta ilmestynyt kirja, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tässäpä kuva Adlibriksen sivuilta (toki valveutunut henkinen mummo lainaa tämän kirjastosta tai kaverilta, ostamisen sijaan =)). Leppoisaa heinäkuuta kaikille!!!



Mummoillen -henkisen mummon käsikirja. Kirjoittaja Henna-Kaisa Sivonen

2 kommenttia:

  1. Mummoilu, allekirjoitan (monessakin mielessä). Mä niin tykkään kans niistä rauhallisista aamun hetkistä kun saa nauttia aamu teen kaikessa rauhassa, ilman kiirettä minnekään. Lukea päivän lehdet, tunnustan, netistä. Mutta vain siksi ettei meille maalle tule aamulehdet kuin vasta päivän postin mukana ja silloinhan se aamun rauhallinen hetki on jo auttamatta mennyttä aikaa. Villasukat, ne taas ovat parhaat kaverit lähes koko talven niin päivisin kuin öisinkin. Kutominen on terapeuttista ja kertakäyttökulutus, ei kiitos. Olen kyllä suht kova shoppailemaan, mutta aika paljon tulee vierailtua tori.fi:ssä ja osteltua kaikenlaista vanhaa kamaa. Joten mielestäni se on vain kierrättämistä ja sitä maailman pelastamista. Aina ei siis tarvitse ostaa uutta. Jatketaan siis samaan malliin ja ollaan niin mummoina että.

    VastaaPoista
  2. Kiitos viestistäsi =) Mummoillaan ja pelastetaan samalla pieni pala maailmaa kierrättämällä ja tuunaamalla vanhasta uutta. Aurinkoista loppuviikkoa!!

    VastaaPoista