Ja se resepti:
1½ dl fariinisokeria
1 dl tummaa siirappia
1½ rkl piparimaustetta (oma sekoitus oli 1rkl piparimaustetta+ ½ rkl inkivääriä)
100 g laktoositonta voita
1 kananmuna
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea Semperin jauhoseos)
2 dl tattarijauhoja
1 tl ruokasoodaa
Sokeri, siirappi ja mausteet keitetään. Kuumaan sokerimausteseokseen lisätään voi. Seos jäähdytetään ja lisätään kananmuna sekä jauhoseos, joissa sooda. Sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan tekeytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen leivontaa. Itse odotin seuraavaan päivään niin taikina ehti maustua hyvin. Paistetaan 175-200 asteisessa uunissa.
Ja Joulutuoksujen TOP 5
- Piparit
- Hyasintti
- Glögi
- Kinkku
- Kuusi
Tonttukaappi täynnä tomeria hiippalakkeja |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti