Powered By Blogger

sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Herukkainen raakakakku

Vuosi on alkanut megaflunssaa potien tai siis jos tarkkoja ollaan niin viime vuonna alkanut flunssa on vaan jatkunut ja jatkunut... Epätoivoisena flunssapotilaana olen lääkinnyt itseäni pakastemarjoilla ja sitrushedelmillä sekä vitamiinitableteilla. Ystävällinen terveysasiantuntija kyllä totesi, että lepo ja aika parantavat mutta koska olen tunnetusti sangen kärsimätön potilas niin haluan uskoa vakaasti myös vitamiinien voimaan.

"Hyvä ruoka, parempi mieli" on yksi lempisanontojani ja taitava puolisoni loihtikin tänään päiväkahville  herukkaisen raakakakun. Resepti löytyi Yhteishyvän ruoka-lehtisestä (Yhteishyvä ruoka 4/2016).   



Juu, lehden kuvassa kakku oli huomattavasti kauniimpi mutta maku lienee se tärkein. 

Herukkainen raakakakku

2 ps pekaanipähkinöitä (a`70g)
8 kuivattua kivetöntä taatelia
ripaus sormisuolaa (ihan tavallinenkin ruokasuola käy)

täyte: 
300 g cashewpähkinöitä (liotetaan kylmässä vedessä vähintään pari tuntia)
200g pakastemustaherukoita
1 ½ dl kookosöljyä
1 dl hunajaa
3 rkl sitruunamehua

Pohjan sekä täytteen sekoittamiseen tarvitaan monitoimikone, jotta massasta tulee tarpeeksi tasaista. Kakku kootaan irtopohjavuokaan ja pakastetaan vähintään tunti. 

Kakku on helppo valmistaa ja kookosöljyn maku taittuu hyvin raikkailla herukoilla. Suosittelen =) Hyvää alkanutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti