Powered By Blogger

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Gluteeniton piparitaikina

Aloitin sunnuntaiaamuni piparitaikinan keitolla. Inkiväärin ja kanelin tuoksu on vaan niin ihana että halusin tehdä itse taikinan  =) Tämä oli jo toinen piparisatsi tänä syksynä. Aiemmin käytin valmista taikinaa (Myllyn paras), joka oli perinteinen vehnästä valmistettu.

Tällä kertaa pipareiden ohje löytyi Myllyn nettisivuilta. Muutin ohjetta sen verran, että korvasin osan jauhoista pelkällä tattarijauholla sekä lisäsin ½tl leivinjauhetta. Taikina oli helppo leipoa myös vähän lämmenneenä ja valmiit pipparit olivat pehmeitä ja sopivan mausteisia. Pipareista tuli melko vaaleita, sillä jauhoseos oli hyvin kaurainen. Suosittelen tätä ohjetta peruspipareiden vaihtoehdoksi =)



Gluteeniton piparitaikina

100 g voita
2 dl tummaa siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
1 kananmuna
5 dl gluteeniton jauhoseos (täysjyväkaura)
1 dl tattarijauhoa
1tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta

Voi, siirappi ja piparkakkumauste kiehautetaan. Jäähtyneeseen seokseen lisätään kananmuna. Jauhot sekä leivinjauhe ja sooda sekoitetaan ja vaivataan taikinaan. Annetaan maustua jääkaapissa jopa seuraavaan päivään saakka. Taikina kaulitaan ja piparit paistetaan 200 asteessa noin 6-8 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti