Powered By Blogger

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Kannattaako odottaa



Tällä viikolla olen pohtinut kysymystä: kannattaako aina odottaa (vai pitääkö toimia heti).

Tällä viikolla lämmitin takkaa ja tuskailin jälleen kerran takkavälineiden puuttumista. Hiilihanko olisi ollut niin tarpeellinen mutta ilman sitä, hiipuvaa tulta ei voinut kohentaa. Muutimme taloon 10 vuotta sitten ja emme hankkineet takkavälineitä, koska ajattelimme, että todennäköisesti saamme ystäviltä tai sukulaisilta esim. K-raudan välinesarjan tuparilahjaksi (tai jopa useammat sarjat kun kyseeessä oli perheen ensimmäinen omakotitalo ja uusi takka). Suolaa, leipää ja vieraskirja taisi tulla lahjana mutta sitä hiilihankoa ei. Toki olimme iloisia kaikista ihanista muistamisista mutta oletus hiilihangon saamisesti jäi ns. päälle ja hanko on vielä edelleenkin ostamatta...

Toinen asia joka mieltäni on askarruttanut on kateus ja ilkeys. Kannattaako odottaa, että ilkeämielinen ja kateellinen kanssaihminen muuttuu äkillisesti (simsalabim)  kiltiksi ja ystävälliseksi ja iloitsee kanssasi onnistumisista ja tukee sekä kannustaa haasteissa. Tämä on todella hyvä kysymys ja olen kallistunut siihen johtopäätökseen, että ei kannata odottaa muuttumista ellei kanssaihmisesi saa lotossa jättipottia ja muuta Bahamalle tai  hänelle tehdään täydellinen lobotomia.

Kolmas odottamiseen liittyvä asia liittyy parisuhteessa elämiseen. Kannattaako odottaa, että 18 vuoden harjoittelun jälkeen puolisosi osaa lukea ajatuksesi ja  poimia tajunnanvirrastasi ne oikeat ja oleelliset asiat, jotka koskevat yhteistä ajankäyttöä mm. lomapäivinä tai  lahjatoiveita.

Oikeita vastauksia miettiessä voi valita vaihtoehtoja vanhoista viisauksista kuten: hyvää kannattaa aina odottaa, odottajan aika on pitkä tai kun lehmät lentää.  On ehkä toimittava ja jätettävä odotukset sikseen.

Ja sitten kuviin. Omatekoisen kookosjogurtin valmistumista kannattaa malttaa odottaa =)




Omatekoinen kookosjogurtti

1 tölkki kookosmaitoa
1 paketti kookoskermaa
3-4 maitohappobakteerikapselia avattuna

Makeutetaan käymisen jälkeen hunajalla tai vaniljasokerilla

Kaikki ainekset sekoitetaan ja kaadetaan puhtaaseen lasipurkkiin (keitetty lasipurkki) ja peitetään puhtaalla harsolla tai suodatinpussilla. Jätetään käymään huoneenlämpöön 24-48 h. Tämän jälkeen jogurtti makeutetaan ja siirretään kylmään. Nautitaan marjojen tai hedelmien kanssa. Voit käyttää pelkästään kookoskermaa ja käyttää sitä 2 pakettia eli noin 4 dl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti