Powered By Blogger

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Hurmaavat herneet

Hurmaavat herneenversot  - niiden kasvatus kuuluu ehdottomasti kevääseen. Versojen kasvatus on "mualiman yksinkertasin homma " jos sen näin savolaisittain voisi kiteyttää =) Liotin kuivattuja herneitä vajaan vuorokauden ja istutin halvimpaan kukkamultaan, jota kaupasta löytyi. Kolmen päivän kuluttua versoja alkoi pukata mullasta ja nyt niitä voi jo napsia salaatin sekaan tai voileivän päälle. NAM. Ainoa haaste, jota voisin omalta  kohdalta nimetä tässä herneiden kasvatuksessa ja ylipäänsä taimien kasvatuksessa on säännöllinen kastelu. Olen super-innokas laittamaan kasvien siemeniä multaan mutta niiden säännöllinen kastelu tuottaa joka vuosi haasteita. Pienet taimet tarvitsevat sopivasti kosteutta ja jos kastelu unohtuu liian pitkäksi aikaa, ovat taimet menetetty.


Kastelun puolesta huolettomin kasvatustapa on vesiviljely. Kaivoin kaapista esille vesiviljelylaatikon ja kaupasta ostettu ruukkusalaatti sekä timjami ovat voineet hyvin jo useamman viikon ajan. Veteen olen lisännyt Substralia ja kasvit ovat saaneet siitä riittävästi ravinteita.


Loppuun lisään vielä yhden kuvan Utran saaren retkestä. Kuva siis viikon takainen ja joen jäällä oli vielä pilkkijöitä. Kuvassa vanha uittotupa, joka on kunnostettu konsertti- ja ravintolakäyttöön. Kaunis miljöö, joka muistuttaa kaupungin varhaisista vaiheista =)

Hyvää sunnuntaipäivää kaikille =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti