Powered By Blogger

lauantai 22. kesäkuuta 2019

Hyvää juhannusta

Juhannuspäivän aamuna kuljin puutarhassa ja tarkastelin eilisen ukkosmyrskyn tekemiä tuhoja. Onneksi kasvit ovat selvinneet rankkasateesta hyvin. Muutama reikä kurpitsan lehdissä muistuttaa sateen voimasta. Tänä keväänä pystytetty kasvihuonekin selvisi kovasta tuulesta -helpotuksen huokaus. Mutta, tässä kuvia pihamaalta. Kroonista "kesäkukka-vajetta" (kukkia ei ole koskaan liikaa =))paikkasin eilen tällä viikolla alkaneissa puutarhamyymälöiden alemyynneissä. Mukaan tarttui punaista ja limenväristä koristetupakkaa, violettia petuniaa sekä ihanan hattarainen sinilobelia-amppeli.

Hyvää juhannusta!

Koristetupakat ulkovaraston terassilla ruostuneissa ämpäreissä.
Ulkovaraston terassille mahtuu myös miehen nikkaroimat "kukkaportaat". Pelarkuut viihtyvät hyvin paahteisella seinustalla.
Vehreää ja vihreää - pullea terijoen salava odottaa alaoksien karsimista
Tänä kesänä harjoittelemme taas kasvihuoneen käyttöä -kasveja vielä aika vaatimaton määrä. Tomaattia, basilikaa ja chilejä ansarin asukkaina =)

Takapihan ruusuportti taitaa olla jo hieman vinossa mutta koska puutarhan yleisilme on muutenkin aika rento niin pieni vinous ei haittaa. Haaveissa runsas cottage garden -kasveja saisi siis olla vielä lisää.
Näkymä etupihalta. Ukonkello on kylväytynyt etupihan penkkiin ja aloittaa kohta kukinnan. 

Pensaiden juurella kasvaa akankaalia sekä villisti lisääntyvää maahumalaa.
Takapihan mäen on vallannut jättipoimulehti. Kurjenpolvet kurkistelevat poimulehden kätköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti