Powered By Blogger

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Kukkia siellä ja kukkia täällä

Värit ovat palanneet =) Kiertelin tänään kameran kanssa pihalla ja sain kuvattua kesän ensimmäisiä kukkijoita. En meinaa malttaa tulla sisätiloihin lainkaan kun joka puolella pihaa kukkii ja uusia kasveja putkahtelee mullasta... Ensimmäisenä kuvissa minun ehdoton lemppari eli koristeomenapuun mahtava kukinto =) Rusakot ovat kurittaneet tätä puu-raukkaa vuosikaudet mutta tänä talvena verkko suojasi pikkuista puuta niin hyvin, että puu sai olla rauhassa tuholaisilta.

'
Ja sitten muut ihanuudet =)

Clematis alpina eli Alppikärhö kukkii taas... 
Paratiisiomenapuu kukkii yhä runsaasti
Ja se kevään ylläri eli tämän sipulipenkin piti olla sinivalkoinen mutta jostain syystä välivuotta pitäneet tulppaanit päättivät tänä keväänä nousta pinnalle asti... Mutta, aika kiva väriyhdistelmä on tuo puna-valko-pinkkikin =)
Synttärilahjaksi saadut orvokit on kyllä niin kauniita. Näitä pitää hankkia joka vuosi.
Kullerot (Niittykullero) löytyivät Mongolianvaahteran alta. Olin kerännyt kukan siemenet äitini kukkapenkin kasveista ja sirotellut niitä jokunen vuosi sitten pensaan alle. Viime viikolla ihmettelin pensaan alta pilkottavaa keltaista kukkaa ja tunnistin kasvin. Tämä lienee jalostettu versio mutta Kullerot ovat myös luonnossa kasvavia ja nimetty Lapin maakuntakukaksi.
Ja tämä kasvi ei vielä kuki mutta sen lehdet ovat niin kauniita, että laitan kuvan siksi. Kyseessä siis Jättipoimulehti jonka lehdillä helmeilee kastepisaroita. Kukkaisaa viikkoa kaikille =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti