Powered By Blogger

tiistai 11. helmikuuta 2020

Helmikuun aamuihin

Olen hurahtanut terveelliseen, itsetehtyyn muromysliin. Marttojen ohjetta mukaellen tein banaanimuromysliä ja tälläkin kertaa käytin mysliin niitä raaka-aineita, joita kaapista sattui löytymään. Mantelirouheen sijaan käytin Kaura-tattarihiutaleseosta. Banaaneja soseutin 3 kpl ja lisäsin vielä maapähkinävoita joukkoon. Uunissa paahtamiseen meni lähes kaksi tuntia, sillä lisäbaanaani teki seoksesta kosteampaa kuin ohjeessa.


Hyvä vaihtoehto kaurapuurolle -banaanimuromysli, maustamaton kaurajokurtti ja pakastemarjat. Ei lisättyä sokeria =)


Marttojen banaanimuromysli 

250 g (n. 3,8 dl) kaurahiutaleita
80 g mantelirouhetta
80 g auringonkukansiemeniä
(ripaus suolaa)
ripaus aitoa vaniljaa
2 kypsää banaania
3 rkl rypsiöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Soseuta banaanit sileäksi soseeksi. Saat sitä makeampaa mysliä, mitä kypsempiä banaaneja käytät – pilkulliset sopivat tähän hyvin. Lisää kuivien aineiden joukkoon banaanisose ja öljy, sekoita hyvin. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 100–125 asteessa n. 1,5 tuntia, kunnes mysli on kuivaa ja rapeaa. Nauti esimerkiksi jogurtin kanssa.

Kanelilla lisämakua: Lisää kuivien aineiden joukkoon 3/4 tl kanelia. Pähkinäinen mysli: Sekoita 2 rkl maapähkinävoita soseutettavien banaanien joukkoon.


(ohje kopioitu Marttojen nettisivuilta)
saatavissa: https://www.martat.fi/reseptit/banaanimuromysli/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti