Powered By Blogger

maanantai 29. maaliskuuta 2021

Pääsiäisviikko

 Keltaisia narsisseja, vihreitä herneenversoja, värikkäitä virpomisvitsoja, suklaamunia, mämmiä ja pääsiäistipuja. Pääsiäiseen valmistautuminen on mukavaa puuhaa ja tutut tavat tuovat turvallisuutta tähän niin erikoiseen arkeen. Tänä pääsiäisenä emme sukuloi emmekä kutsu vieraita kakkukahville. Yhteydenpito jää puheluihin ja videotapaamisiin. Rajoituksien vaikuttaessa matkustamiseen ja ihmisten kokoontumiseen, pääsiäiseen jää paljon muuta sisältöä, kuten aikaa lepoon ja hiljentymiseen ja ylipäänsä yleiseen rauhoittumiseen.   

Keltainen krysanteemi pääsiäiskukkana

Esillä lahjaksi saatuja espanjalaisia pääsiäiskoristeita

Tämä aika on täynnä mielensäpahoittajia. On pieniä ja isoja mielensäpahoittajia, jotka kokevat tulleensa väärinkohdelluiksi, väärin ymmärretyiksi ja kaikki on kertakaikkiaan niin väärin. Mielensäpahoittajien elämää hankaloitetaan kaikenlaisilla määräyksillä ja lakipykälillä. Naapuri kolaa lumet väärään paikkaan, hiihtoladut täyttyvät tyhmistä tumpeloista, nuoret huligaanit rälläävät mopoilla liian äänekkäästi ja koirat kakkivat tiet täyteen ällöttäviä pökäletä. Mielensäpahoittajien mitta on täynnä. Suupielet alaspäin, ryppy otsassa ja niska jäykkänä, puuttuu vain Tuomas Kyrön hahmon karvahattu. 

Tämä aika on suosiollinen kaikille mielensäpahoittajille. On helpompaa kirjoittaa yleisöpalstalle kiivas kirjoitus kanta-astujasta kerrostalon yläkerrassa, kuin soittaa naapurin ovikelloa ja kysyä iäkkäältä asukkaalta tämän kuulumisia ja vointia. On helpompaa puida nyrkkiä rälläävälle nuorisolle, kuin pysähtyä ja tervehtiä vastaantulevaa nuorta ystävällisesti ja katsoa silmiin.

Entä jos tänä pääsiäisenä voisikin jättää karvahatun naulaan ja yllättää itsensä pienellä ryhtiliikkeellä. Kokeilla miltä suupielten nostaminen ylöspäin tuntuu ja voisiko niskaakin hieman rentouttaa. Kuulumisten kyselyn voisi aloittaa omasta lähipiiristä ja perheenjäsenistä. Sen jälkeen tätä tapaa huomioida muita voisi laajentaa rohkeasti työkavereihin ja naapureihin. Tässä tietysti piilee se vaara, että mielensäpahoittaminen vaihtuu mielensähyvittämiseen ja ehkäpä jopa iloon. Pahimmassa tapauksessa naapureista tulee juttukavereita ja nuoriso moikkaa kadulla iloisesti takaisin.  

Mukavaa pääsiäisviikkoa Sinulle! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti