Viikonloppuna ehdin vihdosta viimein leipoa ja kokeilin uutta, talvilomaviikon sukulaisvisiitillä saatua reseptiä. Helppoa ja nopeaa on avainsana, joka saa minut innostumaan ja kokeilemaan uusia ruokaohjeita. Tämäkin kakkusten ohje on siis sellainen. Ja mikä parasta, tässä ohjeessa ei käytetä vehnää...
2 munaa
2 dl juustoraastetta
1,5 dl mantelijauhetta tai pähkinäjauhetta
1tl leivinjauhetta
Aineet sekoitetaan ja tehdään pieniä matalia kakkuja. Paistetaan 225 asteessa kullanruskeiksi eli
noin 10 min.
Innostuin leipomaan omenapiirakkaa ja pannukakkua. Omenapiirakassa kokeilin vehnän vaihtamista vaaleaan Jytte-jauhoseokseen. Siitä sitten seuraavan kerran.
Laitan kuvan vielä meidän vesiviljelystä (Indoor garden) eli tässä basilikaa ja timjamia suoraan kaupan hyllystä. Timjami on viihtynyt meillä jo kolme viikkoa ja veteen lisättävän ravinteen ansiosta hän kukoistaa vieläkin. Ihanan tuoretta ja vihreää ja niin keväistä. Nämä ruukkuyrtit voivat hyvinkin kestää terveinä alkukesään asti, jolloin heidät siirretään multaan ja kasvihuoneeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti