Powered By Blogger

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Taikinaterapiaa

Viikonloppuna ehdin vihdosta viimein leipoa ja kokeilin uutta, talvilomaviikon sukulaisvisiitillä saatua reseptiä. Helppoa ja nopeaa on avainsana, joka saa minut innostumaan ja kokeilemaan uusia ruokaohjeita. Tämäkin kakkusten ohje on siis sellainen. Ja mikä parasta, tässä ohjeessa ei käytetä vehnää...


2 munaa
2 dl juustoraastetta
1,5 dl mantelijauhetta tai pähkinäjauhetta
1tl leivinjauhetta

Aineet sekoitetaan ja tehdään pieniä matalia kakkuja. Paistetaan 225 asteessa kullanruskeiksi eli 
noin 10 min.

Innostuin leipomaan omenapiirakkaa ja pannukakkua. Omenapiirakassa kokeilin vehnän vaihtamista vaaleaan Jytte-jauhoseokseen. Siitä sitten seuraavan kerran. 

Laitan kuvan vielä meidän vesiviljelystä (Indoor garden) eli tässä  basilikaa ja timjamia suoraan kaupan hyllystä. Timjami on viihtynyt meillä  jo kolme viikkoa ja veteen lisättävän ravinteen ansiosta hän kukoistaa vieläkin. Ihanan tuoretta ja vihreää ja niin keväistä. Nämä ruukkuyrtit voivat hyvinkin kestää terveinä alkukesään asti, jolloin heidät siirretään multaan ja kasvihuoneeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti