Powered By Blogger

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Mielenrauhaa



Kesävauva on laittanut kotimme hyrskyn myrskyn ja elämämme kerrassaan mullin mallin. Koiranpennun lisäksi haasteita on riittänyt kun perheessä on yksi uhmaikäinen ja toinen murrosikää kovasti lähestyvä poikanen. Nämä koetut haasteet ovat varmasti ihan tavallista keskisarjaa - ja sieltäkin vielä kevyimmästä päästä. 

Hermojen kiristyessä ja pinnan lyhentyessä pelastus on löytynyt läheltä -omalta pihalta. Kuuden vuoden istuttamisen jälkeen pihalla kasvaa jo kymmeniä perennalajeja ja piha elää omaa villiä elämäänsä (kitkeminen on jäänyt taas tänäkin vuonna luvattoman vähiin). Kun kierrän pihalla katsomassa "kasvivauvojen" vointia unohtuvat maalliset murheet ja verenpaine laskee normaaliin tasoon...Lainatakseni eilistä maakuntalehden artikkelia: "Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito", keräsin tähän muutamia viisaita ajatuksia aiheesta.

  • Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos haluat kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi. (Kiinalainen sananlasku)
  • Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään. (Cicero)
  • Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.(Kiinalainen sananlasku)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti