Powered By Blogger

perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kuin viimeistä kesäpäivää

Viikko alkaa olla lopuillaan ja sääennusteiden mukaan myös helteet päättyvät. Olen päässyt keveään lomafiilikseen ja kierrellyt kotikaupungin kulmia kuin turistina ikään. Hienoja paikkoja ja kulttuuria löytyy ihan läheltä kun vaan saa ajoiksi lähteä niitä katsomaan =)

Ensimmäisenä kuvia Sinkkolasta jossa kilit, kanat, kanit, possut ja nauta viettävät kesää keskellä kaupunkia. Paikka on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Päivisin maatilalle pääsee ilmaiseksi nauttimaan maalaismiljööstä ja iltaisin alueelle pääsee kesäteatterin asiakkaana nauttimaan huimista lastenteatteriesityksistä. Ainutlaatuinen elämyspaikka lapsiperheille, jonka toivoisi säilyvän myös tulevina vuosina.

Pelarkuut navetan ikkunalla


Päärakennuksessa kesäkahvio
Hellepäivänä vain sitkeä kilipukki jaksoi tepastella omassa aitauksessaan. Muut eläimet pysyivät visusti varjoisissa paikoissa siestalla.

Kaupungin taidemuseossa on esillä "tyttöenergiaa" ja sieltä löytää mm. raumalaisen Kerttu Horilan patsaat.



Kaupunkiin on perustettu  vuonna 2015 ruusupuisto. Kävin siellä tänään ensimmäistä kertaa. Ruusut olivat vielä aika vaatimattoman kokoisia ja kukinta vähäistä. Puisto on varmasti hieno, kunhan ruusut pääsevät kasvamaan isommiksi. Kuivuus oli vaivannut myös ruusupuistoa ja nurmikko oli helteessä paahtunut ruskeaksi. Puistosta löytyi kuitenkin näyttävä Leijona-patsas josta postauksen viimeinen kuva=)


Ja kotikaupunkini on tietenkin Joensuu jos se ei ole tullut jo jostain tekstistäni ilmi =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti