Powered By Blogger

tiistai 24. heinäkuuta 2018

Vastaisku

Tänä aamuna mietin vastaiskua maailman pahuutta vastaan =) Juu, aika kova juttu se maailman pahuus ja sen vastavoiman etsiminen yhdelle naisihmiselle mutta ehkä näin kauniina kesäpäivänä haaste ei tunnu niin isolta ja loputtomalta, kuin äkikseltään voisi ajatella.

Viime vuosina vain raflaavat huonot uutiset ovat täyttäneet median. Kun toisella puolella maailmaa tapahtuu jotain kamalaa (esim. sota, terrori-iskut, maanvyöry, kuivuus, nälänhätä, ebola, superbakteeri, hain hyökkäys,  pakolaisveneen kaatuminen, maailman hukkuminen muoviin jne.) niin voin seurata tapahtumia lähes reaaliajassa täällä susirajalla, omassa pienessä elämässäni, ja ahdistua uutistulvan alla. Apua!!

Jalkapalloilijan äitinä, kesän pysäyttävin uutinen oli thaimaalaisten poikien jääminen jumiin luolaan.  Hurjan pelastusoperaation seuraaminen meni henkilökohtaisella "huoli -ja murheasteikolla" kaiken muun yli. Onneksi jalkapallopojat pelastuivat ja "vain" yksi pelastajista kuoli. Jalkapallopojat ja heidän valmentajansa saavat jatkossa oleskeluluvan sekä luultavasti myös rahaa ruokaan ja uusiin jalkapalloihin mahdollisen elokuvasopimuksen myötä.

Pelastusoperaation jälkeen olen rajoittanut uutistulvan seuraamista netissä ja palannut "paperille painetun sanan ääreen" eli luen uutiseni aamulla ilmestyvästä sanomalehdestä. Ja täytyy sanoa, että tämä ratkaisu on todella vapauttavaa. Kesällä alkanut some-tauko on ollut myös ihan mahdottoman hyvä ratkaisu  akuutisti puhjenneeseen some-raivoon. Nyt aikani ei mene netissä tuoreimpien uutisten metsästykseen ,vaan saan luettua paikalliset sekä maailman pääuutiset hitusen myöhässä ja minulle sopivissa annoksissa mukavasti rapisevasta, tabloib-kokoisesta lehdestä.

En voi valitettavasti lopettaa sotia, enkä pelastaa maailman kaikkia nälkäänäkeviä, en sairaita enkä orpoja. Mutta, negatiivisuuden vastapainoksi voin etsiä hyvää ja ruokkia toivonkipinää ihmisten viisastumisesta.  Tänä päivänä hyviä ja positiivisia uutisia ovat olleet:
kotimaista mansikkaa myydään edelleen, pahimmat järvien levävuodet jo takana sillä sinileväkukintojen määrä ei ole kasvanut viimeiseen 20 vuoteen, hurrr-jat ale-myynnit jatkuvat ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan on saatu hankerahaa 500 miljoona. Hyvä uutinen oli myös se, että suomalainen, kolikoista tehty leijona oli päässyt Guinnesin ennätysten kirjaan =) Hyvä me!!

Hyviä uutisia siis löytyy kun vaan jaksaa niitä etsiä =)



Somen sijaan suosittelen päiväunia riippukeinussa =) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti