Kaipuu reippaaseen ulkoiluun ja hiihtoladuille on kova mutta pitänee vielä malttaa mielensä ja keskittyä lepäilyyn ja inkivääriteen nauttimiseen.
Tänä aamuna tein taas blenderillä tuorepuuroa. Puuroon käytän makeuttamatonta mantelimaitoa, banaania, kaurahiutaleita, pakastemarjoja sekä chiansiemeniä. Ainesten määrät laitan "heittämällä" ja vain chiansiemenien määrän rajoitan niin että vuorokausiannos pysyy yhdessä ruokalusikallisessa. Jos siis haluan makeaa tuorepuuroa, laitan kaksi banaaania ja jos kirpeämpää niin yksi banaani riittää. En käytä sokeria enkä hunajaa, sillä herkkä vatsani ei pidä kummastakaan ainesosasta (FODMAP-ruokavalio). Tuorepuuro on hyvää ja helppoa aamuruokaa. Ja jos käyttää kaurahiutaleita, jotka on valmistettu gluteenittomalla tuotelinjalla, on puuro myös luontaisesti gluteenitonta. Valoisaa sunnuntaita =)
Joulukukat kukkivat vasta nyt mutta parempi myöhään... Amaryllis ja joulukaktukset mustaksi maalatussa mandariinilootassa =) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti