Powered By Blogger

lauantai 5. tammikuuta 2019

Uusi vuosi

Ihanaa, valoisaa ja toiveikasta Uutta Vuotta ! Joulu oli ihanan rauhaisa ja lomapäiviin kuului herkuttelua ja kotoilua villasukat jalassa. Ulkona paukkui pakkanen ja välillä saimme lunta taivaan täydeltä. Sää ei suosinut reippailua ulkoilmassa.

Joululomalla aloitin some-lakon yhdessä keskimmäisen lapsukaisen kanssa. Sopimukseen kuului, että puhelinta sai käyttää viestien ja puheluiden lähettämiseen ja vastaamiseen mutta netin käyttö ja pleikka olivat kiellettyjä. Viikko ilman nettiä kului yllättävän kivuttomasti.

Joulupukin tuomat kirjat ja joulun jälkeen ostetut palapelit olivat hyvä vaihtoehto netissä olemiselle. Välillä jopa tylsistyimme ja se oli minusta ihan parasta =)



 Uusi vuosi, uudet kujeet. Tai oikeastaan vanhat kujeet mutta ehkä kuitenkin uudella twistillä =) Netflixissä pyörii parhaillaan japanilaisen Marie Kondon tv-sarja, jossa hän auttaa ihmisiä luopumaan tavaroista ja laittamaan kodin järjestykseen. Katsottuani ensimmäisen ohjelmajakson innostuin asiasta ja hankin oman "Kon Mari"-kirjan.


Tämä liittynee niihin "uusiin kujeisiin". Kotoisan kaaoksen muuttaminen rauhan ja kauneuden tyyssijaksi lienee aika iso haaste (eikä kohdallani kovin realistinen sellainen ) mutta suunta kohti järjestystä ja selkeyttä lienee se tavoite ja haave, jota kohti on hyvä pyrkiä =)

Ennen joulua liityin Marttajärjestöön ja tällä viikolla postilaatikkoon ilmestyi ensimmäinen Martat-lehti. Luettuani lehden voisinkin todeta, että suomalainen versio Kon Marille löytyy Marttojen ideologiasta. Martat on perustettu jo 120 vuotta sitten vahvistamaan naisen asemaa järkevän taloudenpidon ja arjen hallinnan keinoin. Tänään Marttojen nettisivuilta ja julkaisuista löytyy vinkkejä siivoukseen, ruuanlaittoon, vaatehuoltoon, säästämiseen, puutarhan hoitoon, elämänhallintaan ja jopa ilmastovaikuttamiseen. Marttojen pyrkimyksissä on samoja elementtejä kuin Marie Kondolla -luoda järjestystä ja harmoniaa epäjärjestykseen.

Näihin tunnelmiin siis vuonna 2019 =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti