Powered By Blogger

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kädentaitoja

Elämä on välillä yhtä juhlaa ja täytekakkukahveja. Tänä viikonloppuna ollaan juotu perheen synttäri-ja hääkahveja. Iloisia juhlia ja herkuttelua monena päivänä. Wau!!

Täytekakkuina on ollut vadelmaista kermakakkua ja appelsiinimoussetäytteistä kakkua. Molemmat kakkupohjat ovat olleet Ulla Svenskin ohjeilla tehtyjä (Ulla Svensk: Pipareista pitsikakkuun) gluteenittomia ja täytteet ovat olleet omia makukokeiluja. Raikas appelsiinimousse syntyi valmiilla vaniljamoussejauheella, kermavaahdolla ja appelsiinimarmeladilla. Kakku kostutettiin vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Appelsiinimousse oli sen verran maukas yhdistelmä, että jatkossakin käytän ehdottomasti appelsiinimoussea ja päällystän kakun suklaalla. Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä toimii varmasti. Kuvan kakussa on käytetty päällä marsipaania ja kermavaahtoa.

Marsipaanikermakakku
Keraamiset napit a´la Keramiikkapaja Savilla
Juhlien lisäksi viikonloppuna päästiin käymään Taikasormet kädentaitomessuilla. Siellä olikin kaikkea kivaa nähtävää ja koettavaa  (ja ostettavaa). Pääsin harjoittelemaan matonkuteilla sormivirkkausta ja mukaan tarttui vielä keskeneräisiin risukransseihin ihania koristeita. Handmade by Heini oli tuonut messuille kauniita koruja ja kortteja. Lisäsin Heinin blogilistaani -suosittelen kurkkaamista Heinin sivuille. Messuilla oli myös esitteitä Valamon luostarin sekä Taito Pohjois-Karjalan kurssitarjonnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti