Powered By Blogger

maanantai 19. tammikuuta 2015

Hanna-täti

Lapsuuden  makumuistojen ykkösiin kuuluu ehdottomasti oman äidin tekemät Hanna-tädin pikkuleivät. Pikkuleipiä tehtiin yleensä vain silloin, kun kerma oli jostain syystä päässyt happanemaan jääkaapissa. Pikkuleivät olivat siis melko harvinaista herkkua.

Tänään kokeilin Hanna-tädin pikkuleipien tekoa gluteenittomina. Jääkaapista löytyi parasta ennen päiväyksen ylittänyttä kuohukermaa ja googlettamalla netistä löytyi useita pikkuleipäohjeita. 



Tässä siis  Hanna-tädin pikkuleivät (gluteeniton)

3dl sokeria
1½dl kermaa
1 muna
1½ dl sulatettua voita jäähdytettynä
1 tl soodaa
noin 5 ½ dl vaaleita Jytte-jauhoja (korvaa 3dl perunajauhoja+5dl vehnäjauhoja)

1. Sokeri, kerma, muna ja voi sekoitetaan keskenään 
2. Lisätään jauhot hyvin sekoittaen
3. Taikinasta pyöritetään tanko, josta leikataan paloja. Paloista tehdään pyöryköitä jotka litistetään.
4. Paistetaan 175 asteessa 8-10 min

Jytte-jauhot voi korvata jauhoseoksella, jossa on perunajauhoja sekä muita vaaleita gluteenittomia jauhoja. Perunajauhon osuus on tällöin noin noin 1/3 jauhoseoksen määrästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti