Powered By Blogger

lauantai 2. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Vaihtoehto jouluverhoille

Joulu oli ja meni ja vuosikin vaihtui kuin huomaamatta... Jouluinen ihana valkea lumi suli pois ja tilalle saatiin paljas maa ja paukkupakkaset. HUH! Toivottavasti kaikki pihan kasvit selviävät näistä vaihtuvista talvikeleistä hyvin. Lumi olisi kyllä ihan hyvä juttu.

Joulukoristeet ovat saaneet vielä olla paikoillaan ja vasta loppiaisena koti riisutaan jouluisesta asustaan. Olo on vähän haikea kun hartaasti odotettu joulu on ohi  mutta uutta intoa ja iloa on tuonut viime viikolla postin mukana jaettu kasvien siemenkuvasto jota olen iltaisin iltalukemisena selannut. Mielessä siintää uudet ja vehreät perennaistutukset, joita voisi päästä melko edullisesti toteuttamaan kasvattamalla kukat siemenistä. Ja perennojen värit ovat ehkäpä tänäkin vuonna hempeät sininen ja pinkki sekä violetti...

Lumettomana tammikuun päivänä kevään odotus tuntuu aika erikoiselta. Lunta odotellen, Hyvää Uutta Vuotta 2016!!!

  

2 kommenttia:

  1. Puutarhan suunnittelua täälläkin jo kovasti työn alla, mitä kasveja ja ennenkaikkea niitä hyötykasveja, mitä oikein laittaisikaan tulevaksi kesäksi puutarhaansa. Ja niin se muuten on täälläkin, ettei tuota lunta ole juurikaan maassa. Toistaiseksi tänäänkään ei ole leijaillut kuin 15 minuutin ajan lunta taivaalta, vaikka säätiedotus luvannut lumimyrsyä (kai se lumimyrskykin on nykyään niin suhteellista). Lunta tai ei, oikein hyvää uutta vuotta myös sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jätin syksyllä tarkoituksella jotain kesäkukkia ja yrttejä "talventörröttäjiksi". Saas nähdä onnistuvatko kasvit lisääntymään siemenistä ja jatkamaan kasvuaan viime kesäisellä paikalla... Jännitystä luvassa siis =) Tänä vuonna taidan satsata kunnon multaan ja tosiaankin kasvattaa kasveja siemenistä ja jakamalla perennoja. Uusia puutarhaunelmia taas tänäkin vuonna =)

      Poista