Powered By Blogger

tiistai 18. syyskuuta 2018

Kuulas valo

Tänään on ollut ihan mahtava auringonpaiste. Lomapäivä kului leipoessa ja siivotessa, mutta iltapäivällä ehdin kuvaamaan takapihan pergolaa, jossa valo leikki sitruunaköynnöksen ja villiviinien lehdillä. Ihana, kuulas vihreä sirtuunaköynnös sai vastavärikseen punertuneen villiviinin. Oli ihan pakko kuvata =)




Join iltapäiväkahvit mukavasti lämmenneellä terassilla. Tänään kokeilin taas uutta omppupiirakkareseptiä ja täytyy sanoa että kylläpä tuli hyvää piirakkaa. Tänään leivotun piirakan salaisuus oli epäilemättä piirakan runsas voin määrä. Omenat poimin piirakkaan mahdottomasti hedelmää tuottaneesta Paratiisiomenapuusta. Ja ohjetta muokkasin taas "oman maun mukkaan" =)


Omppupiirakka, pellillinen (gluteeniton ja laktoositon )

400g laktoositonta voita
2 dl sokeria
1dl fariinisokeria
6 dl s-ryhmän gluteenitonta jauhoseosta tai 5 dl glut.jauhoseosta + 1,5 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa tai kermaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
6 -8 omenaa viipaleina
pinnalle kanelisokeria ja fariinisokeria oman maun mukkaan

Pehmeä voi ja sokeri sekoitetaan. Lisätään jauhot joihin on sekoitettu vaniliinisokeri. Taikinasta otetaan noin 2 dl sivuun murumaista päällystä varten. Pohjataikinaan lisätään munat, maito, leivinjauhe ja sekoitetaan puuhaarukalla tasaiseksi. Pohjataikina levitetään paperilla vuoratulle uunipellille. Lisätään omenaviipaleet ja kanelisokeri sekä fariinisokeri sirotellaan pinnalle.

Päällystä varten sivuun otettuun taikinaan lisäsin vielä ylimääräisiä kaurahiutaleita, jotta muruseoksesta tuli todella murumaista. Kaurahiutaleita meni noin desi. Murumainen seos ripotellaan piirakan pinnalle. Paistetaan 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi eli noin 20-30 min. Paistoaika riippuu taikinan paksuudesta.


Viimeisenä kuva Kuopion Rauhalahdesta. Tämä kaunis puistoalue sijaitsee Rauhalahden kylpylän naapurissa, kotieläinpuistossa. Olen aina pitänyt puista ja metsistä ja nauttinut metsässä samoilusta. Tänä syksynä pääsin aloittamaan Green care-kurssin ja tämä kuva muistuttakoon metsän ja luonnon hyvää tekevästä voimasta. Tänään suosittelen siis hyvää tekevää hengittelyä metsässä tai  puistossa =) Kirpeän kuulasta viikkoa kaikille =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti