Powered By Blogger

lauantai 8. syyskuuta 2018

Omput

Tänään on ollut vielä niin mukavan lämmintä, että ajatus tulevasta syksystä ja talvesta tuntuu ihan epäreilulle ja ahdistavalle. En muista, olisinko koskaan hinkunut veneilemään syyskuussa. No, tänään pääsin päiväksi vesille ja nautin siitä kyllä tosi paljon.

Ankeita aavistuksia pimeästä syksystä karkoitin leipomalla omenapiirakkaa. Sain hyvän piirakkaohjeen työtoverilta ja tänään tuunasin ohjetta kaapista löytyviin tarvikkeisiin sopivaksi.

Ensimmäistä kertaa satoa tuottaa pihan pieni puu, Sokeri Miron.

Omenapuut ovat tuottaneet satoa ja piirakkaan käytin omenoita sekä pakastepuolukoita. Olen tykästynyt käyttämään leivonnassa omenan kanssa puolukkaa. Tässäpä ohje, jota käytin tänään:

Omenanainen puolukkapiirakka

250g laktoositonta voita
3½-4 dl sokeria
4 munaa
6 dl s-ryhmän gluteenitonta jauhoseosta (sisältää kauraa, riisiä ja perunaa)
2 tl leivinjauhetta
1 dl vettä

täyte:
5-6 omenaa lohkoina
2 dl sokeria
ripaus kanelia
sitruunamehua

murutaikina:
3 dl isoja kaurahiutaleita
100 g laktoositonta voita
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria

Puolukkaa 1-2 dl maun mukaan.

Pohjataikinassa ensin vatkataan pehmeä voi ja sokeri. Siihen lisätään munat yksitellen. Jauhot joissa leivinjauhe sekoitetaan joukkoon ja viimeisenä vesi.

Täytteeksi kiehautetaan omenalohkot sitruunamehun ja sokerin ja kanelin kanssa. Pohjataikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paistetaan täytteen kanssa 200 asteessa noin 15 min.

Murutaikina ja pakastepuolukat levitetään esipaistetun piirakan päälle ja jatketaan paistamista 20 min. Valmis piirakka on kauniin ruskeaa. Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta. Tähän kuvaan en ehtinyt vaniljakastiketta laittaa, oli niin mahdottoman hyvää ilmankin =)


Maukasta viikonloppua kaikille =) ja antaa sen syksyn tulla sillä syksy tuo tullessaan myös punaiset puolukat ja säilöttävät sienet =) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti