Powered By Blogger

perjantai 15. marraskuuta 2013

Musta joulu

Vapaapäivä on kääntymässä iltapäivään ja ulkona alkaa jo hämärtää. Hurjaa!!! Tänään on onneksi satanut lunta ja paikoin maa onkin vielä valkeana.

Olen lueskellut kahta joululehteä ja todennut, että tänä vuonna taitaa tulla se lapsena pelätty musta joulu. Pikkusiskoni kuuli aikoinaan aikuisten puhuvan mustasta joulusta ja siitä lähtien hän pelkäsi ennen joulua että näinköhän meille tulee se kammottava ja kauhistuttava musta joulu!! Kukaan ei varmaan muistanut selittää siskolleni, että musta joulu tarkoitti lumetonta joulua (mikä näillä leveysasteilla oli tosi harvinaista) eikä siinä ollut mitään pelättävää...

Musta joulu muistui mieleen kun lueskelin tämän vuoden Kotivinkin joululehteä sekä Kotoliving-lehteä. Kumpikin lehti oli väritykseltään ja yleisilmeeltään sangen tumma ja pelkistetty. Olisin toivonut vähän enemmän bling blingiä ja punaista väriä. Varsinkin mustavalkoinen Kotoliving toi mieleen Kaurismäkien elokuvat... Plääh. Viikonloppuna onkin lähdettävä kiertämään kauppojen lehtihyllyjä -jossain on oltava joululehti joka sisältää muutakin kuin sanomalehdestä liimattuja joulupalloja ja suolataikinasta väkerrettyjä kuusenkoristeita... Tahtoo kimalletta, väriloistoa ja bling blingiä tähän niin synkkään ja pimeään marraskuuhun...


 
 
Kävin tänään kuvaamassa lumen alle jääneitä perennoja. Siellä he odottavat ensi kevättä. Ihania värejä synkkien joululehtien jälkeen.
 
Ja kun siirsin kuvia kamerasta tietokoneelle selvisi syy miksi kameran akku oli yllättäen lopussa - lapset olivat salaa kuvanneet omia legorakennelmiaan  kameralla. Hauskoja kuvia, luovia lapsia =) En siis voi olla kovinkaan vihainen kameran luvatta ottamisesta.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti